Hoe kies je planten die bij je passen?

passen.jpg

Ken je dat gevoel? Dat je verliefd wordt op een plant en er helemaal gelukkig mee naar huis gaat. En dat je er dan thuis pas achter komt dat je eigenlijk niet de beste plek voor deze groene rakker hebt? Ik heb dit regelmatig zelf meegemaakt en wil je graag helpen om de ultieme match tussen jou en je planten te maken.

Stel je voor, je hebt eindelijk die plant van je wishlist gevonden en komt thuis voordat je hebt bedacht waar je hem neer ga zetten. Het resultaat? Een plant die niet op de optimale plek staat of een andere plant die van zijn plekje naar een mindere plek wordt geschoven en daarbij dus ook minder goed groeit. Net te weinig licht, of te veel. Of een plant die niet zo mooi matcht bij de andere planten in je huis.

Om dat te voorkomen wil ik je graag uitdagen om bij je volgende planten aankoop heel bewust een keuze te maken. Dus ga voortaan eerst na wat voor zorg en licht je potentiële nieuwe huisgenoot nodig heeft. Pas als je zeker weet dat je de juiste zorg kunt bieden en de perfecte plek voor hem hebt, mag je hem mee naar huis nemen.

Door bewuster een keuze te maken is de match tussen jou en je plant groter en zal je een gezondere plant er aan overhouden. Je plant blij, jij blij!

Ps: zoek je de perfecte planten voor in de schaduw, bekijk dan dit blog over de donkere hoekjes in je huis


Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stekjeplant-cover.jpg

Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics