Plantenvraag: Mijn pannenkoekplant groeit geen stekjes

Ik help jou graag je plantenliefde en kennis over kamerplanten te ontwikkelen! Daarom geef ik hieronder wekelijks antwoord op een plantenvraag:

”Hoi Iris, mijn Pilea peperomioides groeit alleen in de hoogte via z’n stammetje, maar geeft geen pups, om te stekken. Komt dit door de soort potgrond of waar kan dit door komen?”

- Nienke

pannenkoek.jpg

Hoe frustrerend kan het zijn dat je plant niet zo groeit als dat je had verwacht of gehoopt? Sommige planten zijn super eigenwijs en gaan lekker hun eigen gang. Hoop je dus op een berg stekjes aan je Pannenkoekplant, maar verschijnen die maar niet, dan kan dat best een teleurstelling zijn. Gelukkig kan het ook een beetje stimuleren.

Je hebt natuurlijk nooit volledige invloed op hoe je planten groeien. Zo groeit de Pannenkoekplant inderdaad op een gegeven moment de hoogte in, op een stammetje. En dat stammetje kan ook nog eens alle kanten op gaan als je hem niet ondersteund. Dit is de natuurlijke groei van de plant.

Wil je dat er wat meer stekjes in de pot verschijnen, dan wil het nog wel eens helpen, je plant te verpotten. Met extra ruimte en nieuwe voedingsstoffen, wordt je plant gestimuleerd om meer te gaan groeien. Het verpotten doe je het liefste in het voorjaar, want dan krijgt je plant sowieso meer energie om weer uit te gaan lopen. Zo krijgt je pannenkoekplant zonder stekjes, hopelijk wel heel veel baby plantjes! Hoe je deze het beste kunt stekken, zie je in deze video.

Heb jij ook een plantenvraag? Stel je vraag dan via www.mamabotanica.nl/plantenvraag


Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stek.jpeg

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,8/5 (138 reviews)


Gerelateerde Plantenvragen