Zo verzorg je bloeiende planten

Blog-Bloeiende-Planten_Mama-Botanica_02.jpg


Wat de plantenwereld zo ontzettend leuk maakt is dat je altijd nieuwe soorten kunt ontdekken en uitproberen in je huis! Grote bladeren, gekleurde of gevlekte varianten of planten die ook bijzondere bloemen voortbrengen. En over die laatste wil ik graag wat meer vertellen. Bloeiende planten lijken misschien een extra uitdaging, maar als je een beetje doorhebt wat ze nodig hebben, zijn ze zeker niet moeilijker dan je groenblijvende huisgenoten.

Wist je dat bijna alle planten kunnen bloeien? Afgezien van mossen en varens, hebben alle planten de mogelijkheid om bloemen te maken, die ze gebruiken voor de voortplanting. Lang niet alle planten in jouw huis zullen gaan bloeien, omdat de omstandigheden daarvoor niet optimaal zijn. Maar de planten die het wel doen, doen het dan ook meteen goed! Sommige planten bloeien klein en subtiel, waar andere planten alles eraan doen om maar op te vallen. Die produceren grote bloemen met felle kleuren en sterke geuren. Bloeiende planten lijken misschien ingewikkeld, maar met de tips in deze blog zal je je een stuk zekerder voelen als je een bloeiende diva in huis haalt. Lees de tips op het gebied van inrichting, het stimuleren en verlengen van de bloei en het weer tot bloei krijgen van je planten op de inspiratiepagina van Intratuin op inspiratie.intratuin.nl. Lees ook mijn blog over de beste kamerplanten voor beginners


Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

stek.jpeg

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!


Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics