De beste kamerplanten voor beginners

IMG_3711 copy.jpg


Als beginnend plantenliefhebber haalde ik jaren geleden een grote Calathea warscewiczii in huis. Ik vond de velours bladeren zo mooi en was uitermate gecharmeerd van deze plant. Ik wist echter nog niet dat dit geen makkelijke plant was, en langzaamaan ging het dan ook steeds slechter met mijn plant. Vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in planten die makkelijk in leven zijn te houden voor de beginnende plantenliefhebber.

Niet alle planten zijn even makkelijk. Sommige zijn erg gevoelig voor de hoeveelheid licht die ze ontvangen en andere hebben weer specifieke water wensen. Om er dus zeker van te zijn dat je urban jungle een goede start krijgt, is het goed om te beginnen met sterke planten. Planten die wel een stootje kunnen hebben en het niet erg vinden als je ze een keer vergeet water te geven. Het soort planten dat ervoor zorgt dat je ze snel beter snapt, waardoor je na een tijdje ook die lastigere planten aan kan.

Welke planten dat precies zijn, vertel ik je in mijn blog op de inspiratiepagina van Intratuin. Lees de tips op inspiratie.intratuin.nl

Ik maakte vorig jaar ook een filmpje over kamerplanten voor beginners:


Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics