Mini plantjes: klein, maar fijn!

kleine plantjes.jpg

Super schattig, die mini plantjes! Maar soms ook zo verdomde moeilijk om gelukkig te houden. Kleine plantjes zijn gevoeliger voor veranderingen, droogte en felle zon dan hun grotere broers en zussen. Ze zijn de peuters in de familie en hebben soms net wat extra aandacht nodig. 


Kleine plantjes staan in kleine potjes met maar weinig aarde. Daarom drogen ze vaak sneller uit dan je verwacht. En als je water geeft, is de aarde soms al zo droog dat al het vocht er langs stroomt of over het randje valt. 

Om ervoor te zorgen dat ze wel genoeg water krijgen, haal ik mijn mini plantjes, die nog in een plastic potje zitten, uit hun sierpotjes en zet ik ze een kwartiertje met hun pootjes in een schotel met water. Op deze manier kan de aarde voldoende water opzuigen. Voordat ik de plantjes weer terug zet, check ik of de aarde ook echt verzadigd is, door even aan de aarde te voelen. 

Kleine cactusjes en vetplanten hebben natuurlijk maar weinig water nodig, maar de meeste andere plantjes zullen deze manier van water geven zeer waarderen!  💦


Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics