2 tips om je cactussen gelukkig te maken

2 tips om je cactussen gelukkig te maken.jpg

Zo vaak geroemd als makkelijkste plant van allemaal! Cactussen. Want ze hebben geen water nodig en je kan ze overal neerzetten, toch?! Nou, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb zelfs cactussen laten sterven. Te weinig water, te veel water of toch niet genoeg licht? Als je de balans eenmaal onder de knie hebt, zijn ze gelukkig wel echt super makkelijk. Maar wat willen ze nou eigenlijk? 

Tip 1: De meeste cactussen willen echt veel licht. Direct zonlicht, lekker warm op de vensterbank. Zet je je cactus te donker, dan zal je cactus z’n mooie vorm verliezen en gaan ‘stretchen’ op zoek naar licht. 

Tip 2: En dat water geven dan? Belangrijkste regel hierbij is dat je cactus graag een tijd droog staat, voordat je weer langs komt met je gieter. Daarnaast krijgen ze in de winter graag minder water; dan zijn ze in rust periode. In de zomer, als ze hard aan het groeien zijn, drinken ze graag wat meer. 

Zelf hou ik mijn cactussen droog tussen november en maart. In deze periode zullen ze een beetje krimpen. Gaat dit te hard, of heb je ieniemienie cactusjes, dan kan je een klein beetje bijgieten. In het voorjaar bouw ik het water geven weer op tot één keer per twee weken in de zomer. Maar als belangrijkste van alles; wees er zeker van dat de aarde droog is voordat je weer water geeft! 💦


Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics