Plantenvraag: Ficus stekken met zijtak

Ik help jou graag je plantenliefde en kennis over kamerplanten te ontwikkelen! Daarom geef ik hieronder wekelijks antwoord op een plantenvraag.

’Hi Mama Botanica, we hebben al enkele boeken van jou gekocht maar vinden nergens of we onze mooie Ficus kunnen stekken door middel van de zijtakken te gebruiken. De hoofdtak wil ik niet namelijk niet afkorten. Heb jij enige tips?’

- Steven

Ficus stekken zijtak

Hoi Steven! Wat leuk dat jullie je Ficus willen gaan stekken. Helemaal begrijpelijk dat jullie de top willen laten zitten, zodat deze lekker door kan groeien de hoogte in. En gelukkig heb ik goed nieuws: ook met een zijtak kun je je plant stekken! Dit geldt eigenlijk voor alle planten die zijtakken groeien, deze kun je evengoed gebruiken om te stekken als de hoofdstam. Zolang je echt een stukje stam aan je stek hebt en niet alleen aan blad met de bladsteel, gaat het zeker goed komen. Je kunt de zijtak hierbij net zo benaderen als je de hoofdtak of -stam zou doen.

Andere planten die je ook met een zijtak kunt stekken zijn onder andere de Clusia rosea, Pachira aquatica, Ficus lyrata, Kalanchoe beharensis, Euphorbia’s en de Tradescantia (vaderplant).

Meer over het stekken en snoeien van de Ficus zie je in deze video of kun je hier lezen. Veel succes met stekken!

Heb jij ook een plantenvraag? Stel je vraag dan via www.mamabotanica.nl/plantenvraag


Wil je nog meer leren over het stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,8/5 (138 reviews)


Gerelateerde posts over stekken