Chlorophytum comosum stekken

Chlorophytum comosum stekken

Chlorophytum comosum stekken

Naam: Graslelie
Latijnse naam: Chlorophytum comosum

De Graslelie is zo makkelijk gelukkig te maken en zal je belonen met een oneindige hoeveelheid stekjes. Alles wat je hoeft te doen is wat geduld hebben, de stekjes van de plant plukken en ze in de aarde zetten.

Hoe stek je de graslelie?
Is je plant gelukkig, dan groeien er lange stengels met kleine witte bloemetjes aan. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid, zie je hier miniplantjes verschijnen. Die laat je nog een tijdje aan de moederplant zitten, totdat je kleine wortels ziet groeien. Als het zover is, kun je de stekjes losknippen en in de grond zetten. Geef ze in het begin ietsje meer water dan de moederplant, zodat de wortels lekker gaan groeien. Als ze aanslaan, kun je ze net zoals de moederplant verzorgen en is één keer per week water geven vaak voldoende. Als je de stekjes al eerder van de moederplant wilt halen, terwijl ze nog geen wortels hebben, kun je ze eerst nog even op water zetten om ze te laten wortelen.

Extra tips:
Om bloemen te maken heeft je plant voldoende energie nodig. De bloemetjes verschijnen in het voorjaar of in de zomer. Heeft je plant een heel seizoen niet gebloeid? Dan kun je proberen een lichter plekje voor je plant te zoeken en één keer per maand een beetje plantenvoeding te geven tijdens het groeiseizoen.

De stekjes die net in de grond staan, gaan soms slap en zielig hangen. Als de wortels nog erg klein zijn, kan het gebeuren dat het plantje nog niet genoeg water kan opnemen. Je kunt deze zielige stekjes uit de grond halen en eerst nog even op water zetten, tot de wortels een paar centimeter lang en lekker stevig zijn. Daarna kunnen ze de grond in.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 2/4
Water: 2/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 1/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Neem dan eens een kijkje in mijn boek Stek Je Plant op Bol.com. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.

Mama Botanicaseo