Bananenplant stekken

Bananenplant stekken

Bananenplant stekken

Naam: Bananenplant
Latijnse naam: Musa Dwarf Cavendish

De kans dat je in je eigen huis eetbare bananen krijgt, is erg klein. Maar de Bananenplant is een mooie tropische en snelgroeiende plant die de ultieme junglegevoelens in je huis brengt. De plant doet het prima in de volle zon, maar moet hier wel even aan wennen. Zet hem langzaamaan steeds dichter bij de volle zon, dan komt het helemaal goed. Maar ook op een plek met veel indirect licht doet de Bananenplant het prima.

Hoe stek je de Bananenplant?
Je bent een beetje afhankelijk van je plant of je wel of niet aan familie-uitbreiding kunt gaan doen. Aan de banaan groeien eigen pups die je, als ze groot genoeg zijn, van de plant kunt afhalen. Laat de pup een lange tijd gewoon aan de plant groeien, tot die ongeveer half zo groot als de moederplant is. Dan kun je de pup uitgraven. Check of de pup al z’n eigen wortels heeft; zonder eigen wortels zal hij het niet overleven. Snij of breek de pup zo dicht mogelijk bij de moederplant af en zet hem in z’n eigen pot. In het begin zal de plant een beetje gaan hangen, maar als je de potgrond goed vochtig houdt, trekt hij binnen een paar dagen weer bij.

Extra tips:
Maak je geen zorgen als de onderste bladeren afsterven. Als je pup eenmaal gewend is aan z’n nieuwe pot, zal er snel genoeg weer nieuw blad verschijnen. Voel je dus niet bezwaard om afstervende bladeren af te knippen.

Als aan jouw moederplant nog geen pups groeien, zul je nog wat langer geduld moeten hebben. Misschien dat een beetje extra voeding of een grotere pot de plant kan stimuleren.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 4/4
Water: 3/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 2/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Cover-inkijkexemplaar.jpg

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!

Mama Botanicaseo