Aloe vera stekken

Aloe vera stekken

Aloe vera stekken

Naam: Aloe vera
Latijnse naam: Aloë vera

We doen zo’n beetje alles met deze plant: op onze huid smeren, in drankjes stoppen en in onze huizen zetten. We verwachten wonderen van dit groene plantje, dat ook een goede groeier is en vaak veel pups produceert waarmee je de plantenfamilie kunt uitbreiden.

Hoe stek je de Aloe vera?
Aan sommige Aloë’s groeien veel pups, bij andere zul je wat langer geduld moeten hebben. Heb je een actieve Aloë die meer denkt aan de volgende generatie dan aan zichzelf? Haal dan de pups weg van de moederplant. Op deze manier zal de moederplant weer meer gaan groeien.

Om de pups van de plant af te halen, haal je de plant uit de pot en verwijder je zo veel mogelijk aarde, zodat je goed ziet hoe de wortels groeien. Het liefst verwijder je pups met al wat wortels eraan, maar dat is niet noodzakelijk. Met een schoon mesje snij je de pups van de moederplant los. Laat de stekjes een dag tot twee dagen drogen voordat je ze in verse cactusgrond zet.

Extra tips:
Geef je deze plant te veel water, dan kan het resultaat dramatisch zijn. De kern van de plant rot vrij gemakkelijk en vormt dan rode vloeistof, waardoor het lijkt alsof je Aloë doodbloedt. Niet te veel water geven dus.

De plant is populair vanwege de medische kwaliteiten, maar daarvoor heb je een oudere plant nodig, met dikke, grote bladeren. De meeste planten die te koop zijn, zijn nog vrij klein en jong. Je zult dus nog even geduld moeten hebben tot je ze kunt oogsten.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 4/4
Water: 1/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 1/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Neem dan eens een kijkje in mijn boek Stek Je Plant op Bol.com. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.

Mama Botanicaseo