Ficus snoeien en stekken

Soms wordt je Ficus te groot, groeit hij niet mooi of wil je hem stekken.

Mijn Ficus benghalensis had door te weinig licht geen mooie stevige bladeren, dus besloot ik hem terug te snoeien en in het filmpje hieronder precies te laten zien hoe je dat doet. Ik laat je ook zien waar je op moet letten, er komt bijvoorbeeld wit sap uit de plant op de plek waar je hem afknipt.

Van het deel dat ik er afknip maak ik stekken om nieuwe planten te laten groeien. Ik verdeel de plant in verschillende stekken, zodat je precies kunt zien hoe je van de restanten meerdere stekken kunt maken. Ik ben zelf fan van stekken op water, maar laat in de video ook zien hoe je de de stekken direct in de grond kunt laten goeien.

In deze video laat ik precies zien hoe je je Ficus af kan knippen en hoe je de plant daarna kan stekken!

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stekjeplant-cover.jpg

Meer posts over stekken