Ficus snoeien en stekken

Soms wordt je Ficus te groot, groeit hij niet mooi of wil je hem stekken.

Mijn Ficus benghalensis had door te weinig licht geen mooie stevige bladeren, dus besloot ik hem terug te snoeien en in het filmpje hieronder precies te laten zien hoe je dat doet. Ik laat je ook zien waar je op moet letten, er komt bijvoorbeeld wit sap uit de plant op de plek waar je hem afknipt.

Van het deel dat ik er afknip maak ik stekken om nieuwe planten te laten groeien. Ik verdeel de plant in verschillende stekken, zodat je precies kunt zien hoe je van de restanten meerdere stekken kunt maken. Ik ben zelf fan van stekken op water, maar laat in de video ook zien hoe je de de stekken direct in de grond kunt laten goeien.

In deze video laat ik precies zien hoe je je Ficus af kan knippen en hoe je de plant daarna kan stekken!

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Cover-inkijkexemplaar.jpg

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!

Tip: Bestel het boek voor 17 februari 2019 tijdens de pre-sale en krijg je het boek gratis thuisgestuurd.


Meer posts over stekken