Calathea stekken

Calathea stekken

Calathea stekken

Naam: Bidplant
Latijnse naam: Calathea sanderiana

De meest bijzondere kleuren en bladtekeningen kun je vinden op Calathea’s. Het zijn niet de makkelijkste planten voor in je huis. Ze houden van vochtige lucht, dus veel sprayen kan goed helpen. De badkamer kan ook een ultieme plek voor ze zijn, zolang je daar voldoende licht hebt.

Hoe stek je de Calathea?
De Calathea kun je vermeerderen door het loshalen van pups. Wanneer je plant lekker aan het groeien is, zie je nieuwe groepjes van bladeren omhoogkomen. Als die groot genoeg zijn, kun je ze van de moederplant verwijderen en in een eigen pot zetten. Haal daarvoor de plant uit z’n pot en verwijder een deel van de aarde. Dan wordt goed zichtbaar waar je de plant uit elkaar kunt trekken. Let er goed op of alle stekken die je van de plant afhaalt al eigen wortels hebben. Zet de verschillende planten weer in een pot met verse potgrond.

Extra tips:
Gaat je plantje een beetje hangen nadat je het in de grond hebt gezet, dan komt dat waarschijnlijk door de grote schok van het verpotten. Je kunt je plantje een beetje helpen door de luchtvochtigheid te verhogen met een klein kasje.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 2/4
Water: 3/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 2/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Neem dan eens een kijkje in mijn boek Stek Je Plant op Bol.com. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.

Mama Botanicaseo