Wist je dat je de meeste planten thuis kunt stekken?

Blog Intratuin Stekken_Mama Botanica03.jpg


Wat is er nou leuker dan je eigen plantenfamilie op laten groeien? Kleine plantjes waarvan je de wortels ziet ontwikkelen en nieuwe bladeren ziet groeien. De stekjes krijgen hun eigen karakter, helemaal aangepast aan jouw huis. Stekken is de ultieme manier om je planten familie uit te breiden.

Het bekendste plantje om te stekken is misschien wel de Pannenkoekplant, of Pilea peperomioides. Die groeit zijn eigen stekjes die je makkelijk van de moederplant af kunt halen. Maar wist je dat je de meeste planten thuis kunt stekken, zonder dat je daar ingewikkelde dingen voor hoeft te doen of hoeft aan te schaffen? Met een schaar, wat glaasjes met water, potjes met grond en wat geduld kom je al een heel eind!

Over de basics van het stekken heb ik ook een artikel geschreven voor de inspiratiepagina van Intratuin: inspiratie.intratuin.nl

Zoals je misschien weet heb ik een boek geschreven over het stekken van je kamerplanten, in deze video kan je het boek met alle stek-tips bekijken:


Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

stek.jpeg

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!


Meer posts over planten stekken:

BlogMama Botanicabasics