Plantenvraag: Wat doe ik met een bloem in mijn Maranta

Ik help jou graag je plantenliefde en kennis over kamerplanten te ontwikkelen! Daarom geef ik hieronder wekelijks antwoord op een plantenvraag.

”Hoi Iris, mijn Maranta leuconeura ‘fascinator’ heeft een bloempje gekregen en nou vroeg ik me af of dit normaal is of dat ik die er beter uit kan knippen.”

- Bianca

IMG_1838 copy.jpg

Sommige planten houden we voornamelijk voor de bloemen in huis, zoals veel orchideeen en bromelia's. Andere planten zullen je misschien verrassen met hun bloempjes!

De Maranta (soms ook wel Calathea maranta genoemd) is daar een voorbeeld van. Hij bloeit met schattige, kleine paarse bloempjes, die vrolijk boven je plant uitsteken.

Het bloeien kost een plant altijd energie. Door de bloemetjes weg te halen, zorg je ervoor dat de plant meer energie kan stoppen in het groeien van nieuwe bladeren.

De keuze is dus aan jou! Geniet je van die vrolijke bloempjes, dan kun je ze lekker laten zitten. Wil je dat de plant meer energie in het blad stopt, dan kun je ze weg knippen.

Heb jij ook een plantenvraag? Stel je vraag dan via www.mamabotanica.nl/plantenvraag


Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stek.jpeg

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,8/5 (138 reviews)


Gerelateerde Plantenvragen