Zo stek je een Bromelia

Bromelia’s zijn bijzondere planten die zullen afsterven nadat ze hebben gebloeid. Maar gelukkig verlaten ze niet zomaar de wereld, eerst zal de moederplant nog pups maken om opnieuw een levenscyclus door te gaan. In deze video laat ik je zien hoe je de pups van de moederplant kunt verwijderen en vertel ik je ook wat over de achtergrond van de bromelia.

Bromelia’s komen met allerlei verschillende soorten bloemen en ook je pup, je stekje, kan later gaan bloeien. Om dat wat te versnellen deel ik een tip die je toe kunt passen als je stekje een jaar oud is. 

Je kunt een Bromelia alleen stekken als de plant pups groeit, zitten die nog niet aan je plant, dan zul je nog geduld moeten hebben. De pups ontstaan meestal tijdens en na de bloei. Als je ze verwijderd en in een eigen potje zet, heb je grote kans dat de moederplant nog meer pups gaat maken! Zo hou je nog meer planten over!

Wist je trouwens dat een ananasplant ook een bromelia is? Die kun je dus op dezelfde manier stekken.

INHOUD:
00:37 Over de achtergrond van de Bromelia
01:33 Zo herken je de stekken van de Bromelia
02:34 Stekjes verwijderen
05:58 Bromelia pups in de grond
07:37 Verzorging van de Bromelia stekjes
08:47 Over het in bloei krijgen van je Bromelia stekjes
10:13 Laat ze groeien!
11:17 Wat er gebeurt als je vanuit huis werkt!

Veel plezier met je nieuwe stekjes!

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!


Gerelateerde posts