Tip: Maak foto’s van je planten

plantfoto.jpg

Ik maak natuurlijk best veel foto’s van mijn planten en daarnaast ook nog eens video's. Het is zo bijzonder en leuk dat ik jou daarmee kan inspireren om beter voor je planten te zorgen. Maar dat is niet de enige reden waarom ik mijn planten fotografeer. Waarom het een goed idee is en jij het misschien ook wel zou moeten doen, leg ik je uit!

Planten groeien. Meestal niet zo snel, de veranderingen van dag naar dag zijn bijna niet te merken. Behalve als er een nieuwe mega blad aan het uitrollen is van je Monstera deliciosa, gaan de dagelijkse veranderingen meestal aan je voorbij. Maar al die dagen bij elkaar opgeteld en je plant is opeens wel een stuk groter! Het gebeurt bijna zonder dat je er erg in hebt.

De beste manier om dat proces wel te kunnen zien, is door je planten te fotograferen. Één keer per kwartaal of half jaar en je zult soms verbaasd staan over de ontwikkelingen die hebben plaats gevonden.

Maar je ziet niet alleen de positieve groei, ook als het slecht gaat met je plant kan je dat soms makkelijker herkennen als je foto’s vergelijkt. Dan zie je dat de bladeren toch veel meer hangen dan eerst, of dat ze wat geliger zijn geworden. Of misschien is er wel helemaal niks gebeurd, en kun je nagaan waaraan dat ligt (heeft ie misschien een grotere pot nodig? Of was het wintertijd, waarin je plant meer tot rust komt)

Bij sommige planten is het zelfs al leuk om meerdere foto’s op één dag te maken. Heb je bijvoorbeeld een Calathea of Maranta? Die bewegen vaak hun bladeren, waardoor ze ‘s ochtends in het licht heel anders staan dan ‘s avonds als de zon onder is.

Hoe beter je je planten leert kennen, hoe beter je voor ze kunt zorgen. Dus neem een momentje om je planten te fotograferen en zet de volgende keer al in je agenda, zodat je het niet kunt vergeten!

Benieuwd naar mijn plantenfoto’s? Neem dan een kijkje op mijn Instagram: @mamabotanica.amsterdam


Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stekjeplant-cover.jpg

Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics