Planten in je badkamer en slaapkamer

planten badkamer.jpg

Het is altijd even zoeken naar de juiste plek, maar gelukkig is er meer mogelijk dan je denkt! Hieronder vertel ik je alles wat je moet weten over planten in je badkamer én je slaapkamer!

Je woonkamer staat al vol met planten, dus het wordt zoeken naar andere plekken om je planten neer te zetten. Een beetje vertwijfeld loop je met je plant in de hand door je huis; een wc zonder raam, een tochtige gang en was er niet iets met planten die ‘s nachts zuurstof gebruiken? 


Douchen naast je planten?

Ik krijg regelmatig de vraag of je planten in de badkamer kan zetten. Het korte antwoord: JA! Maar alleen als er daglicht is 🌞

Planten hebben altijd zonlicht nodig om te kunnen leven, dus heb je een badkamer zonder raam, dan kan je beter een plastic plantje aanschaffen. Of kijken naar speciale LED-groeilampen voor planten. 

Verder zijn er nog een paar dingen waar je op moet letten. Vaak is je badkamer veel vochtiger dan de rest van je huis. Een cactus of vetplant zal dat niet echt op prijs stellen, maar tropische planten en varens houden daar juist van! Dit zijn vaak ook planten die van indirect licht houden; een plek waar het wel licht is, maar waar de zon niet direct op schijnt. Kijk bijvoorbeeld naar planten als Calathea’sAlocasia’s, varens of Philodendrons.

Heb je wel veel direct zonlicht in je badkamer, dan is een Banaan of een Strelitzia misschien wel dé plant die een tropische sfeer komt brengen!

Slapen in de jungle!
Welke planten kan je wel en welke kan je niet in je slaapkamer zetten? En is het überhaupt wel goed om planten in je slaapkamer te zetten? Om deze vragen te beantwoorden maakte ik deze video over de gedachte dat onze groene huisgenoten alle zuurstof wegkapen terwijl we lekker liggen te slapen:


Gerelateerde blogs

Blog, VideoMama Botanica