Zo leven je kamerplanten en huisdieren succesvol samen

Planten en huisdieren


Een huis vol planten is gezellig, zet er nog een nieuwsgierige kat of kwispelende hond bij en het kan niet meer stuk! Of nou ja, misschien is jouw huisdier ook zo enthousiast over planten dat hij gaat graven, knagen en krabbelen en gaan je planten juist stuk! In dit blog deel ik tips om je huisdier succesvol met je planten samen te laten leven.

Sommige huisdieren kijken absoluut niet om naar de kamerplanten om hen heen. Maar andere zullen in de potgrond graven, aan bladeren knabbelen of potten omgooien. Dat zorgt voor troep en beschadigde planten, maar dat kan ook voor je huisdier gevaar opleveren. Er zijn namelijk kamerplanten die giftig zijn wanneer ze worden opgegeten. Iets waar je niet meteen bij stil staat, want over het algemeen zullen volwassen mensen niet knagen aan een plant en zal dat dus geen probleem opleveren. Maar zodra je een huisdier in huis haalt is het goed om hier op te letten.

Ik schreef een artikel met wat huisdier- en plantentips voor de inspiratiepagina van Intratuin: intratuin.nl

Daarnaast kan je op Interior Twin ook een handig artikel lezen met 20 niet giftige planten voor katten en honden.

Kamerplanten en huisdieren

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stek.jpeg

Gerelateerde posts