Zo kom je van je wolluis af

Mijn jadeplant kreeg wolluis. Het is lastig om helemaal te voorkomen dat er beestjes in je plant komen. Maar als ze er eenmaal in zitten, moet je wel actie ondernemen om er weer vanaf te komen. In deze video laat ik je verschillende manieren zien om er vanaf te komen.

Wolluis is een klein insect dat er uitziet als een witte schimmel. Ik krijg dan ook vaak foto’s van mensen die denken dat er witte schimmel in hun plant zit, terwijl dat eigenlijk wolluis is. Het wolletje gebruikt de luis als bescherming en als je dat wegtrekt, zie je vaak dat het toch om een beestje gaat.

Er zijn verschillende soorten wolluis, de soort die op mijn plant zat, kruipt niet in de bodem, maar andere soorten wel. Als er ook wolluis op je wortels zitten, is het goed om de aarde te verversen en een goede spray op de wortels te gebruiken. Haal zoveel mogelijk oude aarde weg, om zoveel mogelijk eitjes van de luis weg te krijgen.

Een wolluis infectie kan erg hardnekkig zijn, maar als je de tips uit mijn video toepast, hou je ze in ieder geval onder controle. Het belangrijkste is misschien wel regelmatig je plant te controleren, vaak weten ze weer een weg terug te vinden. Als je er dan snel bij bent, hou je de infectie onder de duim.


Meer posts over beestjes op je planten:

VideoMama Botanicabeestjes