Zo kom je van je rouwvliegjes af

Je kent ze vast wel, die irritante kleine vliegjes die rondom je planten vliegen. Ze lijken wat op fruitvliegjes, maar zijn een stuk kleiner. In deze video vertel ik hoe je verlost raakt van deze beestjes! Ze heten varenrouwmug, maar worden ook rouwvarenvliegjes of rouwvliegjes genoemd.

In een oude video vertel ik er ook al over, maar sindsdien heb ik nieuwe methodes getest en die wil ik graag met jullie delen. De methode waar ik het meest succes mee heb, is het gebruik van aaltjes of nematoden. Geen gedoe met je planten verpotten of brouwsels maken, je mengt de aaltjes met het water wat je aan je planten geeft en binnen de kortste keren ben je van de rouwvliegjes verlost!

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!


Meer posts over beestjes op je planten: