Zo gebruik je aaltjes tegen rouwvliegjes (instructievideo)

In deze video laat ik precies zien hoe je aaltjes gebruikt tegen rouwvliegjes. Het inzetten van aaltjes of nematoden is de meeste effectieve methode om van rouwvliegjes af te komen, en als je eenmaal weet hoe je ze met aaltjes kunt bestrijden dan kom je er heel gemakkelijk weer vanaf!

Die vervelende vliegjes worden ook wel varenrouwmugjes genoemd, maar soms ook rouwmugjes, rouwvliegjes of ‘die kleine irritante beestjes’! Ze verraden zichzelf vooral, omdat ze graag rondom je planten en boven je potgrond zijn, maar ze vliegen ook wel eens op andere plekken in je huis. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te bestrijden door aaltjes toe te voegen als je je planten water geeft.

Deze aaltjes kun je online kopen, bij voorbeeld deze aaltjes van Biogroei op Bol.com die binnen 24 uur worden bezorgd. Aaltjes zijn niet te koop in tuincentra, want de aaltjes zijn levende beestjes die slechts een paar dagen houdbaar zijn. Daarom moet je de aaltjes zo snel mogelijk na ontvangst uitzetten, omdat de aaltjes geleidelijk hun effectiviteit verliezen. Wil je ze toch langer bewaren, dan kun je de aaltjes nog maximaal 7 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de aaltjes ook gerust aan planten geven die niet besmet zijn als je ze over hebt. Ze kunnen alleen maar goed doen in de grond! 

Hier bestel je aaltjes online:

📌 1 zakje aaltjes via Bol.com (€16,95)
📌 2 zakjes aaltjes & 5 vangplaatjes combipakket via Insect Heroes (€23,00):


Wil je meer leren over de lichtbehoefte van jouw kamerplanten?

Bekijk dan mijn boek Een huis vol planten. In dit boek leer ik je alles over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Je kamerplanten staan nooit meer op een te lichte of te donkere plek: voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt!
Bekijk mijn boek Een huis vol planten


Meer posts over beestjes op je planten: