5 must-have plantenboeken

4 must-have plantenboeken.jpg

Ik heb een aantal van mijn favoriete plantenboeken voor jou op een rijtje gezet, ideaal leesvoer! Of je nu op zoek bent naar wat diepere kennis over je planten of inspiratie voor je huis, hieronder staan een paar van mijn favoriete plantenboeken. Boeken vol kennis of juist mooie afbeeldingen om bij weg te dromen.

Wonderplants

Niet alleen informatie vergaren, maar ook geïnspireerd raken hoe je je huis tot jungle kan transformeren? Dit boek staat vol mooie foto’s van indrukwekkende interieurs, een goed overzicht van welke planten op de foto staan en nuttige verzorgingsinformatie. Een must als je je urban jungle aan het groeien bent!

Practical Botany for Gardeners

Voor als je echt de materie in wilt duiken, geef dit boek je super veel kennis! Planten en hun manieren vanuit wetenschappelijke hoek benaderd, maar in begrijpbare taal uitgelegd. Dit boek gaat niet specifiek over je kamerplanten, maar kan hier ook super goed worden toegepast. Met mooie botanischeillustraties!

Het Plantenboek

Het wegdroomboek voor elke plantenliefhebber met prachtige illustraties en interessante informatie. Dit boek is niet leeftijd gevoelig en zal ook door de jongere generatie worden gewaardeerd. Pas op, dit grote boek zal snel zijn plek veroveren tussen je koffietafelboeken! 

Het Plantenlab

Het ultieme beginnersboek voor plantenliefhebbers. Met heldere, duidelijke uitleg over hoe dat nou eigenlijk werkt met die planten in je huis. Het perfecte boek voor als je in korte tijd veel wilt leren. En als je het uit hebt, blijft het een perfect naslagwerk voor als je het even niet meer weet.

Stek Je Plant - Mama Botanica’s grote gids voor kleine stekjes

Er is een overvloed aan informatie over het verzorgen van planten, maar ik miste een overzichtelijk werk dat je verder helpt bij het stekken van kamerplanten. Uiteindelijk bleef ik veel zelf experimenteren en uitzoeken: stukjes afknippen en dan op water zetten of juist direct in de grond? Vochtig houden, of juist droog? Het verschilt per plant, dus het was flink experimenteren om uit te vinden hoe je je kamerplanten het beste kunt stekken. 
Je eigen stekjes zien groeien is het leukste wat er is. Daarom heb ik al deze ervaringen, aangevuld met kennis van kwekers, gebundeld tot dit 224 pagina's tellende boek. Bekijk mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!

 
 

Gerelateerde posts

BlogMama Botanica