Een plant met plakkerige bladeren, dat kan niet veel goeds betekenen toch? Gelukkig is het niet altijd een probleem.
Meer lezenBij kamerplanten op hydrocultuur is het nog belangrijker om te letten op voeding. Lees hier waarom en hoe je het best voeding kunt geven.
Meer lezenMet een woelvork kun je de grond van je moestuin voorbereiden voor een succesvol jaar en het bodemleven zoveel mogelijk intact houden. In dit artikel lees je alles over het bodemleven en hoe je de woelvork gebruikt.
Meer lezenWat doe je met die rare uitlopers aan de stam van je Monstera?
Meer lezenKan je een Monstera nog een mosstok geven als hij al wat groter is? En hoe doe je dat dan? Dat vertel ik je graag in dit artikel.
Meer lezenMet een composteermachine voor thuis kan je nu zelf biologische compost maken. Maar zijn deze machines nou echt zo handig en duurzaam als overal wordt beweerd? Ik zoek het voor je uit.
Meer lezenTips om slakken in de tuin en moestuin op natuurlijke wijze te bestrijden, ook geschikt voor moestuinbakken
Meer lezenSpint, hoe je ze herkent, wat ze doen en natuurlijk hoe je er weer vanaf komt
Meer lezenZo kom van die kleine zwarte beestjes af
Meer lezenWat je er aan kunt doen om je planten weer vrij te maken van ongedierte
Meer lezenWolluis, hoe je ze herkent, wat ze doen en natuurlijk hoe je er weer vanaf komt
Meer lezenZo maak je je eigen IKEA greenhouse cabinet
Meer lezenStekstations zijn ideaal voor plantenliefhebbers die graag zelf planten stekken. Laat je stekken op water bijvoorbeeld wortelen in mini vaasjes en glaasjes, zoals kruidenpotjes en kleine flesjes. Je kunt ook een echt stekstation kopen of zelf een DIY stekstation maken. Hieronder lees je alles over het zelf maken van stekstations met glazen mini vaasjes, buisjes op een houder, een kweekstation aan een wandrek of glaasjes aan touwtjes in je vensterbank.
Meer lezenBekijk hier de preview van mijn nieuwe kinderboek
Meer lezenDe Pannenkoekplant (ook bekend als Pilea peperomioides houdt van plekken in huis waar de zon nooit direct op schijnt, maar waar wel veel licht komt. Dit zijn de plekken met indirect licht. Het licht dat je planten bereikt, is in deze categorie altijd diffuus licht. In de natuur kun je dit vergelijken met planten die op de bodem van het oerwoud groeien. Het dikke bladerdek filtert al het directe zonlicht weg en er blijft alleen wat gefilterd licht voor de bodembedekkers over, er valt zelden tot nooit volle zon op hun bladeren.
Meer lezenLeer alles over het stekken van je kamerplanten tijdens mijn workshop in Kas Keerweer
Meer lezenDit zijn de beste zonliefhebbers!
Meer lezenHoe komt het toch dat het blad van je Alocasia zo hangt?
Meer lezenWater op de aarde gieten is niet genoeg, verhoog ook de luchtvochtigheid met een luchtbevochtiger
Meer lezenHierdoor wordt je Monstera zielig
Meer lezen