Mijn Homalomena rubescens maggy

Homalomena rubescens maggy.jpg

Dit is misschien wel een van mijn meest favoriete planten. Ik hou van het contrast tussen het groen van de bladeren en het rood van de stengels. De Homalomena is een hele makkelijke plant; ze vraagt niet zo veel aandacht en vind het niet heel erg als je net een beetje teveel of met een beetje te weinig water geeft. De bladeren zien er altijd mooi uit, ik heb nooit bruine randen.

Deze plant vraagt niet veel: grond om in te groeien, een beetje licht en water. Het is dus niet echt zo'n diva heeft wel echt die tropische sfeer. De bladeren zijn heel mooi groen en de bladstelen hebben zo'n mooi rood kleurtje. Deze plant was vrij klein toen ik hem kocht en is nu al 3 jaar oud en is in de tussentijd echt vrij groot geworden. Afgelopen zomer stond de plant zelfs in bloei!

Bekijk hieronder mijn House Plant Tour video over deze plant en de andere planten die in mijn woonkamer staan:

Wil je meer leren over de lichtbehoefte van jouw kamerplanten?

Bekijk dan mijn boek Een huis vol planten. In dit boek leer ik je alles over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Je kamerplanten staan nooit meer op een te lichte of te donkere plek: voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt!
Bekijk mijn boek Een huis vol planten op Bol.com


Gerelateerde posts

Mama Botanica