Bananenplant in het wild 🍌

De Musa acuminata, of Musa Dwarf Cavendish, is de meest voorkomende bananenplant. Hij wordt op allerlei plekken in de wereld geteeld, zo ook in Costa Rica. Hier komt de bananenplant niet oorspronkelijk vandaan, maar hij heeft wel z'n weg gevonden naar het oerwoud. Samen met Hanneke van Stichting Work With Nature, vertel ik je graag meer over deze plant.

Bioloog Hanneke van Stichting Work With Nature vertelt meer over deze planten en hoe hij in het wild groeit en ik leg een bruggetje naar de plant bij ons thuis. Want door meer te leren over hoe deze planten in het wild groeien, kunnen we er thuis ook nog beter voor zorgen.

Op veel plekken in Costa Rica zie je enorm bananenplantages langs de wegen. Hier is helaas veel oerwoud voor gekapt. Sommige planten zijn van deze plantages en uit de tuinen van mensen β€˜ontsnapt’, waardoor je de plant nu ook in het wild tegen komt. Daarnaast plant deze banaan zich niet voort door middel van zaden, maar op een hele andere manier. Daarover vertellen we je meer in deze video.

Wil je een bijdrage doen aan Stichting Work With Nature? Al voor €2,50 kun je een m2 regenwoud kopen en zo kan de stichting doorgaan met het beschermen en onderzoeken van dit belangrijke ecosysteem. Klik hier voor meer informatie.

Heb je er ook al eens aan gedacht om je bananenplant te stekken?

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stekjeplant-cover.jpg

Gerelateerde posts