Zo zorg je voor de Rhipsalis

Er is altijd ruimte voor nog een hangplant, nietwaar? Rhipsalissen zijn daarin echt ideaal, het zijn makkelijke hangplanten en er zijn zoveel verschillende soorten dat er vast eentje is die je aanspreekt.

De Rhipsalis is een tropische cactus en je verzorgt hem dan ook net anders dan een echte cactus. In deze video laat ik je een aantal verschillende soorten zien die ik in huis heb en vertel ik je alles over de verzorging van de Rhipsalis. 

Rhipsalissen zijn trouwens niet de enige tropische hangcactussen. De Lepismium en de Epiphyllum zijn erg aan de Rhipsalis verwant. Je kunt ze vooral via de bloemen van elkaar onderscheiden. De verzorging van al deze soorten is wel hetzelfde. 

Kortom, wil je je Rhipsalis niet meer dood laten gaan (zoals ik met mijn eerste heb gedaan…!) kijk dan naar deze video en leer alles over de verzorging van deze leuke hangplanten familie.

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!


Gerelateerde posts