Zo zorg je voor de Rhipsalis

Er is altijd ruimte voor nog een hangplant, nietwaar? Rhipsalissen zijn daarin echt ideaal, het zijn makkelijke hangplanten en er zijn zoveel verschillende soorten dat er vast eentje is die je aanspreekt.

De Rhipsalis is een tropische cactus en je verzorgt hem dan ook net anders dan een echte cactus. In deze video laat ik je een aantal verschillende soorten zien die ik in huis heb en vertel ik je alles over de verzorging van de Rhipsalis. 

Rhipsalissen zijn trouwens niet de enige tropische hangcactussen. De Lepismium en de Epiphyllum zijn erg aan de Rhipsalis verwant. Je kunt ze vooral via de bloemen van elkaar onderscheiden. De verzorging van al deze soorten is wel hetzelfde. 

Kortom, wil je je Rhipsalis niet meer dood laten gaan (zoals ik met mijn eerste heb gedaan…!) kijk dan naar deze video en leer alles over de verzorging van deze leuke hangplanten familie.

Wil je meer leren over de lichtbehoefte van jouw kamerplanten?

Bekijk dan mijn boek Een huis vol planten. In dit boek leer ik je alles over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Je kamerplanten staan nooit meer op een te lichte of te donkere plek: voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt!
Bekijk mijn boek Een huis vol planten op Bol.com


Gerelateerde posts