Maze-planten in de spotlight

Ken je deze a-Maze-ing planten al? De Hydnophytum papuanum en de Myrmecodia beccarii hebben in hun dikke stam, of caudex, allemaal gangetjes en holletjes verstopt.

In het wild leven hier tropische mieren in, maar wees niet bang; thuis zullen er geen mieren in je plant kruipen. Hier kun je je verwonderen over het feit dat er in die stam een waar doolhof verstopt zit en waarom deze plant ook wel de mierenplant wordt genoemd.

Ik verwonder me graag over planten en de manieren waarop ze zich in het wild hebben aangepast om te kunnen overleven. Deze samenwerking tussen plant en dier is misschien wel het extreemste voorbeeld hiervan. Daarom vertel ik je er wat meer over in deze video. En ik laat natuurlijk zien hoe deze plant er van binnen uitziet!

Deze planten zijn gesponsord door Eden Collection, die hun planten zo duurzaam mogelijk kweken. 

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stekjeplant-cover.jpg

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,8/5 (138 reviews)


Gerelateerde posts