Help! Er groeit een paddenstoel uit de potgrond

paddenstoeltjes.jpg

Het is voor mij nu de tweede keer dat ik paddenstoeltjes in mijn potgrond zie groeien, dus het werd tijd om uit te zoeken of dit nou schadelijk is voor mijn planten of dat ik ze lekker kan laten zitten. En waardoor komen ze eigenlijk daar in die pot?

Wat blijkt? Zolang je ze niet opeet, zijn ze niet schadelijk, niet voor jou en niet voor je plant! Het kan zelfs goed zijn voor de potgrond; paddenstoelen zetten organische stoffen immers om in voedingsstoffen voor je planten!

Maar hoe komen ze dan bij je plant terecht? Het kan zijn dat er paddenstoel sporen in de potgrond zaten toen je het kocht, of dat deze door de lucht in je pot zijn beland. Alleen onder ideale omstandigheden (die verschillen per soort) groeien er ook echt paddenstoelen omhoog. Vaak is het een teken dat de grond goed veel voedingsstoffen bevat, heel soms kan het zijn dat je je grond iets te vochtig houdt. Tijd dus om de vochtigheid van de grond even te checken!

Heb je kinderen of huisdieren die er misschien wel van willen snoepen? Dan is het verstandig ze zo snel mogelijk weg te plukken. Wil je dat ze niet meer terug komen? Dan kan je ervoor kiezen de potgrond helemaal te vervangen. En in ieder geval de paddenstoelen die verschijnen weg te plukken. Vind je het wel prima dat ze in je potgrond zitten en extra voedingsstoffen voor je planten produceren? Dan kan je ze zien als een leuke extra toevoeging aan je urban jungle!

Ik heb de paddenstoelen dus laten zitten tot ze slap gingen hangen. Daarna gingen ze de prullenbak in.


Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics