Zo groeit een Epipremnum langs de muur

Wat is een jungle zonder klimplanten? In mijn slaapkamer groeit een grote Epipremnum langs de muur. Deze heet ook wel een Pothos, Devilโ€™s Ivy of Goudrank. Het is een makkelijke snel groeiende plant, die je dus ook langs de muur kunt laten groeien.


In deze video laat ik je zien hoe ik hem vast maak aan de muur, want zelf klimmen zal ze in je huis niet doen. Ik gebruik kabelclips om de plant vast te maken, maar er zijn ook andere manieren.

Verder vertel ik over het onderhoud van je plant als deze vast zit aan de muur en vraag je je misschien af of een klimplant schade doet aan de muur. Gelukkig groeien de luchtwortels van de Epipremnum zich niet vast in de muur, dus hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Een klimmende plant in je huis geeft een geweldig urban jungle gevoel en het is een leuk en makkelijk project om zelf te doen. Je kunt hem langs de muur laten klimmen, maar natuurlijk ook over het plafond, over kasten en allerlei andere dingen!

00:31 Het verhaal van mijn klimmende Epipremnum

01:05 Hier moet je op letten bij het ophangen van je Epipremnum (plaatsing en licht)

02:21 Klimt de Epipremnum vanzelf en beschadigt de muur niet door een klimplant?

03:15 Hoe maak je een Epipremnum vast aan de muur?

05:05 Het vastmaken van de Epipremnum

06:09 Het onderhoud dat je aan de plant moet doen

07:14 Vanaf nu is het genieten!

Hier kun je bijvoorbeeld kabel clips kopen: https://bit.ly/31gknOu
En hier de duurdere, transparante kabelhouders zonder spijkers: https://bit.ly/2IsMwcy

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie fotoโ€™s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!


Gerelateerde posts