Plantenvraag: Avocado plantje wordt geel

”Hoi Iris, ik heb een vraagje over mijn avocado plantje. Deze gaat wat verkleuren, waardoor de avocado plant gele bladeren heeft. Hij staat op water met hydrokorrels in glazen pot. De 2e pit blijft nog groen, maar is iets later uitgekomen en staat alleen nog met de wortel in het (kraan) water. Kun je mij tips geven om te zorgen dat de avocado plant het weer naar de zin krijgt?”

- Natascha

Ik help jou graag je plantenliefde en kennis over kamerplanten te ontwikkelen! Daarom geef ik hieronder wekelijks antwoord op een plantenvraag.

avocado.jpg

Avocado plant met gele bladeren

Het is natuurlijk super leuk om je eigen avocado pit te ontkiemen en te laten opgroeien tot een volwassen plant. Hoe je dat doet, lees je hier.

Maar als je plantje lekker aan het groeien is, wil het wel eens voorkomen dat de bladeren geel worden en soms zelfs afvallen. Vaak komt dat omdat je plant niet voldoende voedingsstoffen op kan nemen als deze in het water staat.

Een oplossing is om wat plantenvoeding aan het water toe te voegen. Een enkel druppeltje vloeibare voeding is al voldoende. Het zorgt er soms wel voor dat er meer algen in het water gaan groeien, dus vergeet niet je water regelmatig te verversen. Voeg 1x per maand een druppeltje plantenvoeding toe.

Een ander oplossing is om je avocado plantje in de grond te zetten in plaats van in hydrokorrels. Hierdoor kan je plant nog beter gaan groeien, waardoor deze mooier en gezonder wordt, dan wanneer je plantje alleen op water staat. Hij zal dus ouder en groter worden, als je hem in de grond zet. Hou bij het planten de steel van de plant vast, zodat de pit niet per ongeluk afbreekt. Plant je plantje zo dat de pit een klein stukje in de grond zit, maar voor een groot deel er bovenuit steekt.

Heb jij ook een plantenvraag? Stel je vraag dan via www.mamabotanica.nl/plantenvraag


Wil je meer leren over de lichtbehoefte van jouw kamerplanten?

Bekijk dan mijn boek Een huis vol planten. In dit boek leer ik je alles over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Je kamerplanten staan nooit meer op een te lichte of te donkere plek: voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt!
Bekijk mijn boek Een huis vol planten


Gerelateerde posts over Avocado