Leuke potten voor je kamerplanten

Voor al die mooie planten in je huis, zoek je natuurlijk bijpassende mooie potten! Ik heb een hele verzameling potten opgebouwd over de jaren heen, van simpele bloempot tot mooie sierpot en vintage potten. 

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik mijn potten vandaan haal, daarom heb ik even snel een lijstje voor je gemaakt van een aantal mooie plantenpotten en waar je ze online kunt kopen:


Elho B.for soft
Duurzaam lichtgewicht plastic, gemaakt van gerecycled plastic en in mooie kleuren (ik ben fan van de kleuren brique, delicaat roze en blad groen) Ze komen ook nog eens in allerlei verschillende maten, dus je vindt zeker een passende pot voor je plant!
Bekijk op Bol.com

Mica
Mooie stevige potten, de Lester serie is lekker groot
Bekijk op Bol.com

Wildernis
Unieke potten in vintage stijl en mooie kleuren
Bekijk op wildernisamsterdam.nl

Dille & Kamille
Een leuke collectie van middenmaat potjes (13cm doorsnee) in een collectie die vaak wisselt.
Bekijk op dille-kamille.nl

Bloomingville
Groot assortiment mooie potten, favoriet onder plantenliefhebbers
Bekijk op Bol.com

Terracotta potten
Terracotta potten zijn de perfecte beginners potten; ze zijn goedkoop, in alle maten die je kan bedenken én met een afwateringsgat onderin. Je kunt ze bij alle tuincentra en plantenwinkels vinden (soms bij het buiten assortiment) en komen in de klassieke terracotta kleur of stijlvol grijs.
Bekijk op Bol.com

Tip: Kijk ook eens naar plantenstandaards

Ga je verpotten? Kies dan een pot die gemiddeld 20% groter is dan de oude pot. 
Een te grote pot is niet goed voor je plant; het kan ervoor zorgen dat er veel overtollig water onderin de pot opbouwt, waar de plant met zijn korte wortels nog niet bij kan. Hierdoor blijft de grond te lang nat en daar houdt je plant niet van. 


Ik hoop dat ik je hier mee op weg heb geholpen! Heb je hulp nodig bij het verpotten van je planten?
Schrijf je dan ook in voor mijn gratis snelcursus planten verpotten


Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant, het boek is bijvoorbeeld hier op Bol.com te koop. In dit boek leer ik je de basics van plantenverzorging en alles over het stekken van je groene huisgenoten, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.

 
 

Gerelateerde posts over potten