Zo zet je de Clusia princess op water

Misschien heb je het al wel eens gezien; planten die met hun wortels in water staan! Dat heet hydroponie en kan je ook heel makkelijk zelf maken. De Clusia Rosea Princess is een plant die heel goed groeit op water en lang mooi en gezond blijft zonder potgrond.


Je kunt de Clusia op verschillende manieren op water zetten en in deze video laat ik twee manieren zien. Bij de eerste maken we een stekje wat we op water laten wortelen. Het duurt daarbij wel een tijd totdat de wortels verschijnen, dus als je al wat sneller resultaat wilt hebben, kun je ook een plant ontdoen van de potgrond en zo op water zetten.

Natuurlijk vertel ik ook over de verzorging van jouw plant op water, zodat deze zo lang mogelijk bij jou mag groeien. Heb je zelf ook planten op water staan, of ben je van plan dit project te doen? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

INHOUD
- Over hydroponie
- De Clusia als stekje op water
- De Clusia als plant op water zetten
- Verzorging van de Clusia op water
- Heeft je plant op water voeding nodig?
- Op welke plek kun je de Clusia op water het beste zetten
- De levensduur van de Clusia op water
- Planten op water

Deze plant is gesponsord door VDE plant, een kwekerij die deze planten zo duurzaam mogelijk kweekt. 

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie fotoโ€™s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!


Gerelateerde posts