De beste plek in huis: Homalomena Maggy

Mijn Homalomena Maggy

Mijn Homalomena Maggy

De Homalomena Maggy houdt van plekken in huis waar de zon nooit direct op schijnt, maar waar wel veel licht komt. Dit zijn de plekken met indirect licht. Het licht dat je planten bereikt, is in deze categorie altijd diffuus licht. In de natuur kun je dit vergelijken met planten die op de bodem van het oerwoud groeien. Het dikke bladerdek filtert al het directe zonlicht weg en er blijft alleen wat gefilterd licht voor de bodembedekkers over, er valt zelden tot nooit volle zon op hun bladeren.

Mag ik verklappen dat mijn Homalomena mijn meest favoriete plant van mijn hele huis is? Het contrast tussen de effen groene bladeren en de rode bladstengels vind ik geweldig. Het maakt dat deze plant opvalt, maar niet te nadrukkelijk aanwezig is.

Hoewel het blad van de Homalomena geen opvallend patroon of gekleurde nerven heeft, blijft deze plant mij fascineren. Door de structuur in het blad valt het licht telkens net even anders en benadrukt dat een ander element van het blad. De mooie licht geronde bolling, de donkerrode gloed van een nieuw blad of de verschillende tinten groen op een enkel blad.

Homalomena verzorgingstips

Qua verzorging is dit een gemakkelijke plant die niet al te kieskeurig is. Ze heeft al op verschillende plekken in mijn huis gestaan en is overal tevreden. Op deze plek staat ze zeker drie meter van het raam af, best ver van het licht dus. Maar ze groeit gestaag door en krijgt één keer per week een flinke slok water. In de zomer heeft deze plant net iets meer vocht nodig en krijgt ze twee keer per week water. Let erop dat je de plant op tijd verpot, zodat ze mooi door kan groeien.

Wil je meer leren over de lichtbehoefte van jouw kamerplanten?

Bekijk dan mijn boek Een huis vol planten. In dit boek leer ik je alles over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Je kamerplanten staan nooit meer op een te lichte of te donkere plek: voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt! Bekijk mijn boek Een huis vol planten

Een huis vol planten cover.jpg

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,9/5 (94 reviews)

Mama Botanicaseo