Tradescantia stekken: stappenplan + video

Tradescantia stekken

Tradescantia stekken

Naam: Vaderplant
Latijnse naam: Tradescantia


Paars, groen, zilver, roze, wit – deze plant komt met veel verschillende kleuren. Meestal heeft hij meerkleurige blaadjes en hangen de stengels naar beneden. De groene varianten hebben iets minder licht nodig dan de gekleurde. Hij is een snelgroeiende plant wanneer hij het naar z’n zin heeft.

Hoe stek je de Tradescantia?

De Tradescantia is een makkelijk plantje om te stekken. Er zit zoveel levenskracht in dat het bijna niet verkeerd kan gaan. Knip een gezonde stengel af, van zo’n tien centimeter lang. Verwijder de blaadjes van de onderste helft en zet het stekje op water of direct in de grond. Het stekje houdt van constante vochtigheid; hou de grond dus licht vochtig, dan zal het stekje snel wortelen. Geniet je eerst van de wortels in het water? Pot je stekje dan op als de wortels ongeveer tien centimeter lang zijn. Hou ook hierna de grond licht vochtig.

Extra verzorgingstips voor jouw Tradescantia:

Maakt je gekleurde Tradescantia opeens alleen nog maar groene blaadjes? Knip die steeltjes dan weg en zet je plant op een lichtere plek zonder direct zonlicht. De groene blaadjes groeien sneller doordat ze meer energie produceren en kunnen zo de groei van de gekleurde blaadjes tegengaan. Je kunt je Tradescantia altijd terugsnoeien als hij te lang of aan de bovenkant wat kaal is geworden. Je kunt een stengel afknippen achter een blad; de plant zal van daaruit opnieuw uitlopen.

Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,8/5 (138 reviews)

Mama Botanicaseo