Cyperus papyrus stekken

Cyperus papyrus stekken

Cyperus papyrus stekken

Naam: Parapluplant of Papyrus
Latijnse naam: Cyperus papyrus

Als jij zo iemand bent die zijn planten vaak te veel water geeft, ga dan voor een Papyrus. Dat is een moerasplant die maar al te graag met zijn wortels in het water staat. Maar wees gewaarschuwd: hij kan erg snel groeien en wil dan ook vaak een grotere pot.

Hoe stek je de Papyrus?
In het begin geloof je bijna niet dat deze plant zo makkelijk te stekken is, totdat je het zelf een keer hebt gedaan. Alles wat je nodig hebt, is één van z’n parapluutjes. Laat een kort steeltje aan het parapluutje zitten als je het afknipt en kort alle blaadjes in tot zo’n vijf centimeter. Zet daarna het parapluutje op z’n kop in een glas water. Dan is het afwachten. Na een tijdje verschijnen wortels tussen de blaadjes, later zelfs een nieuwe stengel; als die een aantal centimeters groot is, kun je het plantje in de potgrond zetten. In tegenstelling tot bijna alle andere planten houdt deze plant ervan om in een laag water te staan. Ik zet zelf een plastic binnenpotje in een waterdichte sierpot, waardoor ik makkelijk het waterniveau kan checken. Heb je al een grote plant, dan kun je die ook scheuren in meerdere planten en zo je Papyrus vermeerderen.

Extra tips:
Deze manier van stekken gebruikt de plant in de natuur ook. De takken buigen om of breken af en vallen dan in het water, net zoals je een stekje in het water zet. Omdat de Papyrus hier heel effectief gebruik van maakt, kan hij zo snel groeien.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 4/4
Water: 3/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 1/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Neem dan eens een kijkje in mijn boek Stek Je Plant op Bol.com. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.

Mama Botanicaseo