Kalanchoe daigremontiana stekken

Kalanchoe daigremontiana stekken

Kalanchoe daigremontiana stekken

Naam: Bommenwerper, Mother of Thousands
Latijnse naam: Kalanchoe daigremontiana

Als je deze plant eenmaal hebt, kom je er nooit meer van af. De eerste keer dat ik deze soort Kalanchoe zag, zat ik verwonderd de bladeren te bestuderen. Want aan de rand van het blad groeien ieniemienie Kalanchoe’s. Een wonderlijk gezicht, die kleine babyplantjes aan de rand van het blad.

Hoe stek je de Kalanchoe daigremontiana?
Dit is misschien wel de makkelijkste plant om te stekken. Je tikt tegen de bladeren aan en de stekjes vallen je in de handen. Leg ze op de aarde, het liefst een mengsel van potgrond en zand, en zie hoe de plantjes gaan groeien.

Sommige stekjes hebben al hun eigen worteltjes ontwikkeld als ze aan het blad zitten en zullen snel groeien. Maar ook de stekjes zonder wortels kun je op deze manier behandelen en zullen op de aarde gaan wortelen. Zorg ervoor dat de grond tussen het water geven door droog wordt. Je hebt geen diep potje nodig voor de stekjes, omdat de wortels nog niet zo diep groeien. Een schotel met een laagje aarde is prima.

Extra tips:
Niet voor niets wordt deze plant in het Engels de Mother of Thousands genoemd: de babyplantjes vind je terug in alle potjes die in de buurt van de moederplant staan. Je hoeft je ook niet schuldig te voelen als je de moederplant niet zo mooi meer vindt en wegdoet om met haar kindjes door te gaan. Dit is het ultieme plantje om uit te delen aan iedereen die openstaat voor groen.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 4/4
Water: 1/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 1/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Neem dan eens een kijkje in mijn boek Stek Je Plant op Bol.com. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.

Mama Botanicaseo