Hedera (klimop) stekken

Hedera stekken

Hedera stekken

Naam: Klimop
Latijnse naam: Hedera

Hoe stek je de klimop? De wortelkracht van de klimop is groot, dus voor een nieuwe plant hoef je maar een klein stekje te hebben: een steeltje met een enkel blad. Zorg er in ieder geval voor dat je stekje niet meer dan vijf blaadjes heeft. Je kunt de onderste blaadjes van het steeltje verwijderen om het stekje dieper in de grond of het water te kunnen zetten. Zet een paar stekjes bij elkaar in een potje en doe er een zakje overheen om de luchtvochtigheid rondom de stekjes te verhogen.

Deze tekst is een korte samenvatting uit mijn boek Stek Je Plant, waarin ik je alles leer over het stekken van kamerplanten en de belangrijkste stekmethodes voor 40 populaire kamerplanten.

Tip: Je kunt de stekken van de klimop ook in een mooi stekstation zetten, zoals bijvoorbeeld dit mooie stekstation op Bol.com. Dit is een fijn methode die wat minder aandacht vraagt én er ook nog eens mooier uitziet.

Herkomst

Klimmen doet deze plant weinig in huis, want meestal kweken we hem als een hangplant. Waar veel kamerplanten hun oorsprong vinden in verre jungles, komt de klimop van nature al voor in Europa. Op andere plekken in de wereld is klimop juist een invasieve soort. Hij is door mensen meegenomen, veel te enthousiast gaan groeien, en vormt daardoor een gevaar voor de van nature aanwezige planten. Gelukkig zal dat in je huis niet gebeuren.

Extra verzorgingstips:

Deze planten zijn erg gevoelig voor spintmijt, die erg houdt van de mooie groene klimopblaadjes. Daarom zijn de planten binnenshuis soms niet zo makkelijk gelukkig te houden, terwijl ze buiten bijna onverwoestbaar zijn. Check je plant dus regelmatig op kleine webjes die de spintmijt verraden. Het is lastig er helemaal van af te komen, maar je kunt ze wel in toom houden door de planten regelmatig af te spoelen onder de douche. Neem voor een uitgebreide omschrijving over het stekken en verzorgen van klimop een kijkje op mijnplant.info

Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene huisgenoten en de basics van plantenverzorging, inclusief een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.
Bekijk Stek Je Plant op Bol.com

stekjeplant-cover.jpg

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,8/5 (138 reviews)

Mama Botanicaseo, stekken