Haworthia fasciata stekken

Haworthia fasciata stekken

Haworthia fasciata stekken

Naam: Zebraplant
Latijnse naam: Haworthia fasciata

Haworthia's komen voor in allerlei soorten en kleuren: van deze geribbelde zebravariant tot gladde of zelfs stekelige plantjes, van groen tot rood en van felgroen tot vaalgroen. Haworthia’s wortelen niet zo diep, dus je kunt ze prima in een ondiep potje zetten.

Hoe stek je de Haworthia?
Heb je dit plantje net? Dan moet je waarschijnlijk even geduld hebben, want na verloop van tijd kweekt het z’n eigen kindjes. Die verschijnen aan de basis van de moederplant. Zijn ze half zo groot als de moederplant, dan kun je ze verwijderen. Haal dan het liefst de plant even uit de pot, zodat je goed kunt zien waar je snijdt. Snij de pup zo dicht mogelijk bij de moederplant af en zet hem daarna stevig in z’n eigen potje. Gebruik een mix van potgrond en zand, zodat de aarde niet te lang nat blijft. Sommige pups hebben al wortels en zullen direct lekker doorgroeien. Andere moeten nog wortels ontwikkelen en willen in het begin niet lang droog staan. Haal je de pups niet van de moederplant af, dan zal je pot binnen de kortste keren helemaal vol gegroeid zijn, wat ook een mooi gezicht is.

Extra tips:
Deze plantjes bestaan in allerlei kleuren. Ze kunnen zelfs zwart worden; helaas is dat een teken dat ze niet zo blij zijn en waarschijnlijk de volle zon wat te heftig vinden. Gelukkig kleurt het plantje snel weer terug als je het op een plek met indirect licht zet.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 2/4
Water: 1/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 1/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Cover-inkijkexemplaar.jpg

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!

Mama Botanicaseo