Euphorbia milii stekken

Euphorbia milii stekken

Euphorbia milii stekken

Naam: Christusdoorn
Latijnse naam: Euphorbia milii

Deze plant bloeit bijna het hele jaar door. De kleine bloemetjes zijn omringd door roze blaadjes en steken als kleine kroontjes tussen de groene blaadjes door. Het contrast met de stekelige stam die eronder tevoorschijn komt, kan bijna niet groter zijn. Ik laat mijn plant groot en wild groeien, maar je kunt hem altijd terugsnoeien tot een kleiner formaat.

Hoe stek je de Christusdoorn?
Snij takken van zo’n tien tot vijftien centimeter van de plant. Je kunt ook een langere tak in meerdere stukken delen. Let daarbij wel op wat de boven- en onderkant is. Je kunt de stekken direct in de grond steken. Geef dan in het begin weinig tot geen water en bouw dit langzaam op. Het kan best zo zijn dat er wat blaadjes afsterven, maar daar hoef je je niet direct zorgen over te maken. Je kunt de stekken ook eerst op water zetten. Ververs het water ongeveer elke week en als de wortels zich goed hebben gevormd en er stevig uitzien, kun je de stekken in de grond zetten.

Extra tips:
Geef je in de eerste fase te veel water aan je stekken in de grond, dan heb je kans dat ze gaan rotten. Wees er dus zeker van dat de aarde goed droog is voordat je weer water geeft. Je kunt deze methode ook bij andere Euphorbia’s toepassen. Bij Euphorbia’s met dikkere stammen is het goed de stekken eerst te laten drogen en daarna direct in de grond te steken.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 4/4
Water: 1/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 2/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Cover-inkijkexemplaar.jpg

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!

Mama Botanicaseo