Dieffenbachia stekken

Dieffenbachia stekken

Dieffenbachia stekken

Naam: Dumb cane
Latijnse naam: Dieffenbachia

Deze plant brengt de juiste junglevibe: grote bladeren met veel variatie in de bladtekening, gestippelde of afstekende witte nerven op groen blad, gevlekt als een militair of juist helemaal groen. Een mooie plant waar je niet zoveel omkijken naar hebt.

Hoe stek je de Dieffenbachia?
De Dieffenbachia groeit met één of meerdere stammen de lucht in. Snij de top van een stam af om een stek te maken. De lengte is een beetje afhankelijk van de grootte van de plant. Bij kleine planten is een stek van tien centimeter genoeg, grotere planten kun je beter een wat langere stek geven. Experimenteer met het stekken in de grond of in het water; beide methodes werken goed. Zorg er sowieso voor dat er geen bladeren in de grond of in het water staan; verwijder daarvoor de onderste bladeren. Stekken in de grond blijven graag wat vochtig en kunnen baat hebben bij een kas om de luchtvochtigheid op peil te houden. Stekken in het water mogen opgepot worden als er veel gezonde wortels groeien; laat ze minstens vijf tot tien centimeter lang worden. Hou ook dan de grond wat vochtig.

Extra tips:
Let er bij het snoeien van deze plant op dat je het witte sap niet op je vingers krijgt. Dat kan anders namelijk erg irriteren. Trek het liefst een paar handschoenen aan. In het Engels wordt de Dieffenbachia dumb cane genoemd, verwijzend naar het verdovende en irriterende effect dat de plant kan hebben wanneer je hem opeet. Niet doen dus.

Verzorgingsadvies:
Standplaats: 2/4
Water: 2/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 2/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Cover-inkijkexemplaar.jpg

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!

Mama Botanicaseo