Spathiphyllum stekken

Spathiphyllum stekken

Spathiphyllum stekken

Naam: Lepelplant, Lepelbloemplant
Latijnse naam: Spathiphyllum


Grote groene bladeren en zo nu en dan witte bloemen die daartussen omhoogsteken. De Lepelplant is een makkelijk plant met een hoog junglegehalte, een van de weinige die je schijnbaar onmogelijk kunt verdrinken.

Hoe stek je de Spathiphyllum?
De Spathiphyllum dijt langzaam uit doordat er telkens nieuwe pups omhoog groeien. Deze groeien strak tegen de moederplant aan en zul je misschien niet direct herkennen. Je kunt ze dus goed vermeerderen door ze van de moederplant te verwijderen. Dit doe je het liefst in het voorjaar; dan heeft de plant meer energie om de schade te herstellen. Haal de plant uit z’n pot en verwijder de potgrond. Kijk voorzichtig waar je de plant kunt delen en scheur hem met beleid uit elkaar. De losse delen zet je in verschillende potten en zullen snel weer doorgroeien.

Extra tips:
De Spathiphyllum geeft het duidelijk aan als hij te weinig water heeft: de bladeren gaan dramatisch hangen, waardoor je direct naar de gieter grijpt. Probeer dit wel voor te zijn en je plant op tijd voldoende water te geven.

Direct zonlicht heeft de lepelplant niet nodig, maar als je hem te donker neerzet, zullen de witte bloemen groen kleuren. In dat geval kun je beter een lichter plekje opzoeken. Een klein beetje direct zonlicht, bijvoorbeeld in de ochtend of avond, is trouwens ook geen probleem.


Verzorgingsadvies:
Standplaats: 2/4
Water: 2/3
Stekmoeilijkheidsgraad: 2/3
*Bekijk voor een uitgebreide toelichting het boek ‘Stek Je Plant’


Wil je meer leren over het stekken van je planten?

Neem dan eens een kijkje in mijn boek Stek Je Plant op Bol.com. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken.

Mama Botanicaseo