De beste plek in huis: Caladium bicolor

Mijn Caladium bicolor

Mijn Caladium bicolor

De Caladium is een ideale plant voor plekken waar een beetje direct zonlicht is en de rest van de dag vooral veel indirect licht. Dat maakt de Caladium een ochtend- of avonzonnebader.

Ik houd vooral van planten die er het hele jaar mooi uitzien, maar voor Caladiums maak ik graag een uitzondering. Als je deze bladeren ziet, dan snap je vast wel waarom. Deze planten groeien vanuit grote knollen onder de grond, die in het begin van het voorjaar uitlopen. Aan het eind van de herfst sterven de mooie bladeren af en gaan de planten in winterrust. Met de juiste verzorging komen ze het jaar erop gelukkig weer terug.

De bladeren zijn in allerlei kleuren te vinden. Wit met groene nerven, groen met roze spikkels en allerlei variaties die je maar kunt bedenken. Deze planten hebben veel indirect licht nodig en doen het bij mij met redelijk wat direct zonlicht ook heel goed. Zodra je droge bruine plekken op het blad ziet verschijnen, krijgt je plant te veel licht en zul je hem moeten verplaatsen naar een plekje met iets minder zonlicht.

Je kunt de knol laten overwinteren in de grond, waarbij je de plant geen water meer geeft zodra de bladeren zijn afgestorven. In het voorjaar kun je weer beginnen met water geven. Je kunt er ook voor kiezen de knol uit te graven en in een papieren zak te bewaren om in het voorjaar weer te planten. Zorg er altijd voor dat de knol niet kan bevriezen.

Wil je meer leren over de lichtbehoefte van jouw kamerplanten?

Bekijk dan mijn boek Een huis vol planten. In dit boek leer ik je alles over de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Je kamerplanten staan nooit meer op een te lichte of te donkere plek: voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt! Bekijk mijn boek Een huis vol planten

Een huis vol planten cover.jpg

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,9/5 (94 reviews)

Mama Botanicaseo