Verzorgingstip voor donkere dagen: licht

De dagen worden alweer langer, maar het duurt nog wel een tijd voordat de lente aanbreekt en er weer meer zonlicht is voor je planten. Dit is een goed moment om een rondje langs je planten te maken om te kijken of ze misschien baat hebben bij een lichtere plek in je huis.

plant licht donker

Planten die veel bladeren laten vallen en er wat dof en verlept uitzien, terwijl je wel genoeg water geeft, hebben vaak behoefte aan meer licht. Geef deze planten dus een nieuwe plek, dichter bij het raam. Ik ben zelf aan het experimenteren met een groeilamp en ben heel benieuwd naar de resultaten, die ik uiteraard met jullie zal delen.

En als je dan toch een rondje langs je planten maakt, probeer eens met nieuwe ogen naar je planten te kijken. Soms staar je je blind op de bijzondere planten die je op Instagram langs ziet komen. Die ene bijzondere gevlekte, gekartelde mega plant die nu bovenaan op je wishlist staat. Maar probeer ook eens met extra aandacht kijkt naar de planten die je al hebt. Geniet eens intens van de kleuren en structuren en geef ze wat extra waardering. Dit is zeker één van mijn goede voornemens van komend jaar!

Wil je meer leren over het verzorgen & stekken van je planten?

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant op www.stekjeplant.nl. Het boek staat vol met mooie foto’s van planten en veel informatie over stekken en plantenverzorging en een enorme stekjesgids met de 40 planten die het populairst zijn op Instagram of gewoon heel leuk zijn om te stekken. Op www.stekjeplant.nl lees je er alles over!

Tip: Bestel het boek voor 17 februari 2019 tijdens de pre-sale en krijg je het boek gratis thuisgestuurd.


Gerelateerde posts

BlogMama Botanicabasics