Over Mama Botanica

Plant_Blogger_and_Lover___mamabotanica_amsterdam__•_Instagram_photos_and_videos.jpg
 

Ik ben een planten-blogger met een missie:
De internetgeneratie inspireren met Super Groene Vingers!

Je kunt online & offline alles aan me vragen: ik geef gehoor aan de gebeden van elke toevallige plantmoordenaar en urban jungle-dromer! 

Ik ben Iris en ben Mama Botanica begonnen als een plantenasiel, waar ik pleegmoeder was voor dakloze planten. Op Instagram account deel ik mijn kennis over plantenverzorging en registreer ik de ontwikkeling van de planten. Inmiddels is Mama Botanica op Instagram onderdeel van de internationale planten-community. Op mijn online kanalen probeer ik de internetgeneratie te inspireren om groene vingers te ontwikkelen. Je hoeft namelijk niet gestrest te raken door een stervende plant; het enige wat je nodig hebt is wat kennis over hoe je om moet gaan met je groene huisgenoten. 

Ik ben opgegroeid in een urban jungle avant la lettre en heb ondanks mijn vele verhuizingen een enorme plantencollectie opgebouwd. Ik werk in de mooiste plantenwinkel van Amsterdam, heb een plantenasiel opgericht en ben dagelijks met plantjes bezig.

Tijdens mijn zoektochten op internet viel me op dat het lastig is om goede informatie te vinden; de beste plantenverzorgings-tips staan verscholen in vintage boeken. Daarom ligt mijn focus op het delen van mijn kennis via sociale media en geef ik ook workshops over plantenverzorging. Ik wil mensen dichter bij de natuur brengen. Met planten om je heen wordt je je bewust van de wereld waarin we leven; de manier hoe je je leefomgeving ervaart verandert en je wordt vanzelf minder gestrest en meer gefocust. En ik vind planten er gewoon prachtig uitzien!

Het groeiproces van mijn planten registreer ik op social media: Elke dag post ik een foto op Instagram en elke week maak ik een video voor YouTubeFacebook en dit blog. Door inhoud te delen waar je echt iets aan hebt probeer ik iedereen er bij te betrekken: van verzorgingstips, tutorials over het maken van stekjes en inspiratie om planten bij elkaar te zetten (of te hangen) tot mindfulness-momenten. Zo hoop ik mensen te inspireren om zichzelf ook met planten te omringen.

Ik heb in het begin ook hulp gekregen Let it Grow. Ze hielpen mij om fulltime te kunnen focussen op Mama Botanica en brachten me in contact met Nederlandse kwekers van kamerplanten. Ik blijf graag leren waar nieuwe soorten vandaan komen en de kwekers die bijzondere planten kweken met het milieu in gedachten verder helpen.


En nu wil ik jou ook graag infecteren met het plantenvirus en je Super Groene Vingers geven! Bekijk mijn blogs en video’s op deze website, en als je echt groene vingers wil ontwikkelen, kom dan naar een van mijn workshops die ik in verschillende steden in Nederland organiseer of schrijf je in op mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.


Heb je een vraag over jouw planten?

Ik beantwoord je vraag graag tijdens een workshop. Je kunt ook een comment onder mijn laatste post op Instagram plaatsen.

Heb je een zakelijke aanvraag met betrekking tot workshops, inkoop van mijn boek of samenwerkingsvoorstel?

Stuur een bericht via dit formulier of mail me op info[a]mamabotanica.nl:


Nieuwste video’s